به نام خدا. در این جلسه از مرجع آموزش وردپرس به آموزش بک آپ گیری از cPanel خواهیم پرداخت. روش کار برای پشتیبان گیری از فایل های وردپرس را در سی پنل شرح خواهیم داد. روش کار برای بکاپ گیری از فایل های وردپرس را به دو روش آموزش خواهیم داد. روش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس به روش دستی از File Manager و آموزش بکاپ گیری از cPanel بررسی خواهند شد. پس در ادامه با این مقاله از وردپرس باران با ما همراه باشید.
فهرست
مقدمه آموزش بک آپ گیری از cPanel
فایل های وردپرس شامل تصاویر، ویدئو ها، صوت، قالب ها، افزونه ها و هر آنچه در هاست ذخیره شده است، می باشند. برای پشتیبان گیری از فایل های وردپرس از روش آموزش بک آپ گیری از cPanel یا FTP یا… می توانیم اقدام کنیم. روش کلی کاری این گونه است که یک نسخه کپی از فایل های روی هاست را در خارج از هاست داشته باشیم. در ادامه به بک آپ گیری از cPanel می پردازیم. روش کار در دایرکت ادمین یا روش های دیگر مثل FTP نیز مشابه می باشد. پیش از هر چیز باید با ساختار فایلهای وردپرس در هاست آشنا شویم.
ساختار فایلهای وردپرس در هاست
پیش از آموزش بک آپ گیری از cPanel باید با ساختار فایلهای وردپرس آشنا باشیم. طبیعتا هسته و فایل های وردپرس در هاست از تعدادی فولدر و فایل تشکیل شده اند. فولدر های اصلی در ساختار فایلهای وردپرس عبارتند از:
- فولدر wp-admin
- فولدر wp-content
- فولدر wp-includes
در حالت کلی دو فولدر wp-admin و wp-includes مربوط به هسته وردپرس می باشند. لذا در جریان مدیریت سایت، تغییر تنظیمات، نوشتن مطلب، نصب افزونه و قالب، آپلود تصویر و… تغییری در ساختار این فولدرها ایجاد نمی شود. بنابراین در بسته نصبی وردپرس این فولدرها وجود دارند و مشکلی با از دست رفتن این اطلاعات به وجود نمی آید. البته مشکل که به وجود می آید ولی خسارت ناشی از حذف این فایل ها به راحتی با نصب وردپرس جبران می گردد. آنچه در ساختار فایلهای وردپرس اهمیت ویژه دارد فولدر wp-content می باشد. بگذارید نگاهی به محتویات این فولدر بیندازیم.
نگاهی به محتویات فولدر wp-content در وردپرس
گفتیم برای آموزش بک آپ گیری از cPanel باید با ساختار فایلهای وردپرس آشنا باشیم. مهمترین بخش در این ساختار فولدر wp-content می باشد. چندین فولدر در زیر مجموعه wp-content وجود دارند. وردپرس یک ساختار دسته بندی شده برای مدیریت فایل های وردپرس ایجاد نموده است. بنابراین فایل های قالب ها، افزونه ها، آپلودها و… هر کدام در فولدر مربوط به خود قرار خواهند گرفت. مهمترین فولدر ها در wp-content عبارتند از:
- فولدر languages: شامل فایل های ترجمه افزونه ها و قالب های وردپرس می باشد.
- فولدر plugins: افزونه های نصب شده در این فولدر قرار می گیرند.
- فولدر themes: محل نصب قالب های وردپرس اینجاست.
- فولدر uploads: هر فایلی که در کتابخانه وردپرس آپلود کنیم در فولدر uploads قرار خواهد گرفت.
- و…
پیش از شروع آموزش بک آپ گیری از cPanel
قبل از اینکه بخواهیم در مورد آموزش بک آپ گیری از cPanel صحبت کنیم، ذکر یک نکته را ضروری می دانیم. برای تهیه پشتیبان از فایل های وردپرس و همچنین دیتابیس روش بکاپ گیری دستی روش بسیار مناسب و استانداردی است. ولی با توجه به مشغله بالای مدیریت سایت ممکن است بکاپ گیری دوره ای و منظم از قلم بیفتد. پشتیبان گیری نیز امری ضروری است و نیاز به برنامه ریزی منظم دارد. مثلا برای یک سایت پرکار که با تراکنش های مالی بالا فعالیت می کند، بکاپ گیری ساعتی مورد نیاز است. حتی اگر یک سایت معمولی داشته باشیم به بکاپ گیری روزانه یا هفتگی نیازمندیم. لذا پیشنهاد می کنیم علاوه بر بکاپ گیری دستی از فایل ها و دیتابیس وردپرس، نصب یک افزونه بکاپ گیری مطمئن و قابل برنامه ریزی برای بکاپ گیری دوره ای و منظم را از قلم نیندازید.
پیشنهاد ویژه وردپرس باران: معرفی 8 بهترین افزونه بکاپ گیری از وردپرس + آموزش بکاپ گرفتن از وردپرس با افزونه
آموزش بک آپ گیری از cPanel برای پشتیبان گیری از فایل های وردپرس
همان طور که اشاره شد wp-content مهمترین فولدر در ساختار فایلهای وردپرس می باشد. لذا مهترین بخش در پشتیبان گیری از فایل های وردپرس همین فولدر است. در ادامه به معرفی و آموزش روش های بک آپ گیری از cPanel خواهیم پرداخت.
روش های تهیه بک آپ از فایل های وردپرس در آموزش بک آپ گیری از cPanel
در حالت کلی دو روش برای بکاپ گیری از سی پنل وجود دارد. روش دستی که یک کپی از فولدرهای مهم تهیه نماییم تا در صورت نیاز بازیابی امکان پذیر باشد. روش دوم استفاده از امکانات پنل مدیریت cPanel که امکان بکاپ گیری کامل یا بکاپ از فایلها را ارائه می دهد. پس دو روش وجود دارد که در ادامه به معرفی و آموزش هر دو مورد خواهیم پرداخت:
- آموزش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس به روش دستی از File Manager
- آموزش بکاپ گیری از cPanel
1- آموزش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس به روش دستی از File Manager
برای بکاپ گرفتن از فایل های وردپرس به روش دستی می توانیم تمام فایلهای موجود در فولدر home یا public_html هاست را کپی برداریم. برای این کار پیشنهاد می شود که یک نسخه فشرده از تمام فایل های موجود در فولدر home یا public_html تهیه کنیم. سپس فایل فشرده را دانلود و در مکانی امن ذخیره نماییم. هم چنین می توانیم تنها فایلهای مهم را بکاپ گیری کنیم و یک فایل بکاپ کم حجم داشته باشیم. نحوه پشتیبان گیری از فایل های وردپرس به روش دستی را در ادامه به طور کامل شرح خواهیم داد. سپس به آموزش بک آپ گیری از cPanel خواهیم رسید. پس در ادامه آموزش با ما در وردپرس باران همراه باشید.
آموزش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس (بکاپ کامل)
برای شروع آموزش بکاپ گیری از cPanel روی گزینه File Manager در قسمت Files کلیک می کنیم. سپس وارد فولدر public_html می شویم. کلیه فایلها را انتخاب کرده و روی یکی از آنها راست کلیک می کنیم. سپس بر روی Compress کلیک می کنیم. یک نام برای فایل خود انتخاب می کنیم و تایید می کنیم. بهتر است تاریخ روز را روی اسم فایل بنویسیم تا در صورت نیاز به بکاپ فایلها در آینده، فایلها ساده تر قابل تشخیص باشد. با توجه به حجم فایلها مدت زمانی برای فشرده سازی فایلها طول می کشد تا فایل آماده شود. نهایتا یک فایل فشرده شامل تمام فایل های موجود در public_html داریم که می توانیم آن را دانلود و در مکانی امن ذخیره نماییم. به همین سادگی!
آموزش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس (بکاپ کم حجم)
آموزش بکاپ گیری از cPanel برای تهیه بکاپ کم حجم تفاوت چندانی با آموزش قبلی ندارد. این روش نیز شامل پشتیبان گیری از فایل های وردپرس می شود. در تهیه بکاپ کم حجم وردپرس برای پشتیبان گیری از فایل های وردپرس صرفا فایلهای مهم را نسخه برداری می کنیم. همانطور که اشاره کردیم مهمترین فولدر در هاست wp-content می باشد. برای تهیه بکاپ کم حجم کافی است یک نسخه از این فولدر را فشرده کنیم و به یک مکان امن منتقل نماییم.
آموزش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس (بکاپ کم حجم تر)
در پشتیبان گیری از فایل های وردپرس یک روش برای کم حجم تر کردن بکاپ نیز وجود دارد. داخل فولدر wp-content فولدرهایی مثل plugins و themes یا languages شامل افزونه ها، قالب ها و ترجمه ها می باشند. مطمئنا از مخزن وردپرس یا هرجایی که قبلا این فایل ها تهیه شده اند، مجددا قابل دریافت هستند. لذا برای کم حجم تر شدن بکاپ می توان صرفا از فولدر uploads که شامل فایل های آپلودی می باشد، بکاپ گیری نمود. این هم تهیه بکاپ کم حجم از فایل های وردپرس. به همین سادگی!
2- آموزش بک آپ گیری از cPanel
تا اینجا با آموزش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس به روش دستی از File Manager آشنا شدیم. اما این تنها روش نیست. روش دیگر بکاپ گیری از فایل های وردپرس را سی پنل با چند کلیک امکان پذیر کرده است. این روش بکاپ گیری امکان تهیه یک بک آپ کامل از هاست یا بک آپ از فولدر home را در سی پنل فراهم می کند. در ادامه با هر دو مورد آموزش بک آپ گیری از cPanel با ما در وردپرس باران همراه باشید.
- تهیه فول بکاپ از سی پنل
- تهیه بکاپ از فولدر home
تهیه فول بکاپ از سی پنل
گرفتن فول بکاپ از سی پنل برای تهیه یک بکاپ کامل از هاست به کار می رود. در این روش کلیه اطلاعات هاست در یک فایل فشرده ذخیره می شوند. اطلاعاتی مثل دیتابیس وردپرس، فایل های وردپرس، تنظیمات، ایمیل ها و هر آنچه مربوط به هاست است در یک فایل قرار می گیرند. بنابراین برای پشتیبان گیری از فایل های وردپرس می توان از این روش نیز استفاده نمود. از این بکاپ می توان برای انتقال هاست نیز استفاده نمود. خوبی این روش این است که تمام اطلاعات هاست را با چند کلیک می توان فشرده و در یک فایل دریافت نمود. برای آموزش بک آپ گیری از cPanel در این روش طبیعتا ابتدا وارد سی پنل می شویم. از بخش Files بر روی Backup کلیک می کنیم تا وارد بخش بکاپ گیری شویم.
تهیه فول بکاپ از سی پنل شامل پشتیبان گیری از فایل های وردپرس نیز می شود. برای شروع کافی است در بخش Full Backup بر روی دکمه Download a Full Website Backup کلیک کنیم. یک صفحه برای تعیین چند تنظیم ساده باز می شود. در این صفحه محل ذخیره بک آپ و ایمیل اطلاع رسانی بعد از پایان بک آپ گیری را تعیین می کنیم. محل ذخیره بک آپ می تواند داخل خود هاست باشد. یا می توانیم مستقیما بک آپ را از طریق FTP به هاست دیگری منتقل کنیم. در صورتی که روی هاست اصلی بکاپ می گیریم حتما باید پس از پایان بکاپ گیری فایل را به مکانی امن منتقل نماییم. پس از تعیین محل ذخیره و ایمیل، نهایتا بر روی Generate Backup کلیک می کنیم. بکاپ پس از مدتی ساخته شده و از طریق ایمیل پایان بکاپ گیری اطلاع رسانی می گردد. به همین سادگی!
تهیه بکاپ از فولدر home
تهیه بکاپ از فولدر home از سی پنل نیز یک فایل فشرده در اختیار ما قرار می دهد. همانند روش دستی بکاپ گیری از فولدر home کلیه فایل های هاست و اطلاعات اضافی دیگری را در این روش خواهیم داشت. بنابر این برای پشتیبان گیری از فایل های وردپرس این روش نیز مناسب می باشد. برای آموزش بک آپ گیری از cPanel در این روش نیز ابتدا وارد سی پنل می شویم! سپس بر روی Backup کلیک می کنیم تا وارد بخش بکاپ گیری شویم. این بار از بخش Partial Backups و قسمت Download a Home Directory Backup بر روی دکمه Home Directory کلیک می کنیم. بلافاصله دانلود یک فایل فشرده شامل تمام اطلاعات فولدر home شروع می شود. به همین سادگی!
نتیجه گیری
در این مقاله از وردپرس باران با روش های بکاپ گیری از فایل های وردپرس آشنا شدیم. دو روش پشتیبان گیری از فایل های وردپرس به روش دستی از File Manager و آموزش بکاپ گیری از cPanel را آموختیم. همان طور که اشاره شد، مهمترین فولدر یک سایت وردپرسی در هاست، فولدر wp-content می باشد. برای بک آپ گرفتن از فایل های وردپرس نیز تمرکز بر روی همین فولدر می باشد. در روش دستی دو نوع دسته فایل جهت بکاپ انتخاب کردیم. یکی برای تهیه یک بکاپ استاندارد و دیگری برای تهیه بکاپ کم حجم وردپرس. در دادامه نیز یک روش برای کم حجم تر کردن فایل بکاپ ارائه نمودیم. امیدواریم این آموزش وردپرس مورد توجه شما قرار گرفته باشد. با ما در سایر آموزش های سایت از مرجع آموزش وردپرس همراه باشید.
پیشنهادهای وردپرس باران:
پشتیبان گیری از دیتابیس وردپرس (آموزش بک آپ گیری از phpMyAdmin)
6 دیدگاه. دیدگاهی بگذارید
سلام ممنون از آموزش خوبتون یه سوال داشتم برای بک آپ باید هر دو گزینه یعنی هم فول بک آپ و هم بکاپ از فولدر home رو باید انجام بدیم؟
سلام دوست من
خیر. با توجه به نیاز خود می توانید یکی از حالت ها را استفاده کنید که در ادامه شرح می دهم.
برای بکاپ گیری از cPanel دور روش دارید:
روش اول فول بکاپ که تمام اطلاعات فایل های هاست + اطلاعات دیتابیس ها + اطلاعات ایمیل ها و… بکاپ گرفته می شوند.
روش دوم بکاپ از فولدر home که در این حالت تمام فایل های روی هاست بکاپ گرفته می شوند و دیتابیس و سایر موارد شامل این بکاپ نیست.
برای سایت های وردپرسی استفاده از افزونه ای مثل افزونه BackupBuddy پیشنهاد می شود.
به کمک این افزونه می توانید فرایند های بکاپ گیری را به صورت خودکار و زمان بندی شده و همچنین در صورت نیاز به صورت دستی تنظیم کنید.
مثلا با چند کلیک و تنظیم ساده می توانید یک برنامه جامع بکاپ گیری در سایت خود به شکل زیر تعریف کنید:
یک برنامه بکاپ گیری خودکار از دیتابیس به صورت روزانه تعریف کنید.
یک برنامه بکاپ از فایل ها به صورت هفتگی تعریف کنید.
و یک برنامه فول بکاپ ماهانه تعریف کنید.
افزونه را به سرویس دراپ باکس یا درایو گوگل یا ایمیل خود متصل کنید و تمام فرایندهای این چند برنامه به صورت خودکار و منظم برای شما انجام می شوند.
موفق باشید
متاسفانه هیچ افزونه بک آپی برای من کار نمیکنه و همه ارور میدن و بک آپ ناقص رها میشه. برای همین مجبورم از طریق سی پنل بک آپ بگیرم که واقعا هم برام سخته چون هر یکی دو روز باید از طریق سی پنل فایل بک آپ رو دانلود کنم که حجمش 400 – 500 مگابایته. متشکرم، ممنون از توضیحات کامل و مفیدتون
سلامی دوباره
برای رفع مشکل بکاپ چند دلیل را می توانید بررسی کنید:
1- حجم هاست شما بیش از نیم ظرفیت تکمیل است و فضای کافی برای ذخیره بکاپ وجود ندارد. (برای تهیه بکاپ باید حجم هاست 50 درصد خالی باشد)
2- مدت زمان پردازش دستورات php در هاست شما محدود است. این مورد را می توانید از هاستینگ خود بخواهید تا افزایش دهد. همچنین در صورتی که هاستینگ تنظیمات را محدود نرکده باشد در سی پنل می توانید از بخش تنظیمات php زمان MAX_EXECUTION_TIME را خودتان افزایش دهید.
افزونه بکاپ بادی معمولا با تقسیم پردازش به زمان های کوتاه تر این مشکل را حل کرده و با این خطا مواجه نمی شود.
موفق باشید
تو backup buddyمیزنه خطا در فشرده سازی مشکل از کجاست ؟!
سلام دوست من
در پاسخ کامنت های قبلی چند راهنمایی برای رفع مشکلات هاست مثل ظرفیت خالی هاست، زمان پردازش و… در این موارد اشاره شده است.
با سپاس