سلام دوستان عزیز. این بار در مرجع آموزش سئو با مقاله ای با عنوان آموزش گوگل وبمستر تولز 2018 خدمت شما عزیزان هستیم. نام جدید آن نیز گوگل سرچ کنسول می باشد. ثبت سایت در گوگل وبمستر یکی از کارها در سئو سایت می باشد. یکی از ضروری ترین کارها پس از طراحی و راه اندازی اولیه هر سایتی ثبت سایت در گوگل می باشد. چرا که می بایست هرچه سریع تر گوگل از وجود سایت جدید با خبر شود. در ادامه ابتدا این ابزار مهم گوگل یعنی گوگل وبمسر تولز یا گوگل سرچ کنسول را معرفی و سپس نحوه ثبت سایت در گوگل را به شما آموزش خواهیم داد. همچنین به مرور زمان کلیه بخش های این ابزار مهم و کلیدی را به صورت کامل و جامع برای شما شرح خواهیم داد.
فهرست
گوگل سرچ کنسول یا گوگل وبمستر تولز چیست؟
اولین نکته ای را که صاحب یک سایت پس از راه اندازی باید بداند، این است که سایت خود را به گوگل معرفی کند. گوگل به عنوان بزرگترین موتور جستجو، ابزار رایگانی با عنوان گوگل وبمستر تولز در اختیار مدیران سایت قرار داده است. گوگل در جدید ترین تغییرات خود این ابزار را با نام گوگل سرچ کنسول و باظاهری جدید ارائه نموده است.این ابزار مهم و کاربردی دارای بخش های مهم و بسیار کاربردی می باشد که می توان از آن برای بهبود رتبه سایت در گوگل استفاده نمود. از طریق گوگل سرچ کنسول می توانید اطمینان یابید:
- آیا ربات های گوگل به سایت شما دسترسی دارند یا خیر.
- چه سایت های به وب سایت شما لینک داده اند.
- Malware و اسپم ها را در سایت خود شناسایی کنید.
- درخواست بررسی محتوای جدید اضافه شده توسط موتورهای جستجوی گوگل را دهید.
- آمارگیری و مشاهده کامل آمار ورودی گوگل
- بررسی وضعیت هاست و خطاهای سرور
- بررسی وضعیت رسپانسیو بودن سایت شما
- ساخت نقشه سایت و ثبت آن در گوگل و تست سایت مپ
- و …
در ادامه با نحوه معرفی سایت به این ابزار و چگونگی استفاده از گوگل وبمستر تولز را به شما آموزش خواهیم داد.
ثبت سایت در موتور جستجو – معرفی سایت به گوگل
در همین ابتدا باید این نکته را خاطر نشان شوم که معرفی و ثبت سایت در موتور جستجو گوگل کار سختی نبوده و خودتان می توانید طبق آموزش های ارائه شده قدم به قدم این کار را انجام دهید. اما اگر آشنایی خاصی ندارید می توانید این کار را به یک شخص دیگر واگذار کنید. برای این کار شما می بایست در ابتدا با یک حساب جیمیل وارد حساب سرچ کنسول گوگل شوید. اگر حساب گوگل ندارید در ابتدا یک حساب گوگل ایجاد نمایید.
پس از ورود به گوگل وبمستر تولز بر روی “SEARCH CONSOLE” کلیک کنید. برای ورود به سرچ کنسول گوگل اینجا کلیک کنید.
در این مرحله باید از طریق حساب اکانت گوگل خود وارد سرچ کنسول گوگل شوید. این نکته را به یاد داشته باشید که برای دسترسی به حساب سرچ کنسول گوگل خود باید همیشه از طریق همین اکانت خود استفاده نمایید. پس در انتخاب این اکانت دقت لازم را انجام داده و همچنین از در دسترس قرار دادن این اکانت خودداری نمایید.
آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز
تا اینجای کار ما وارد گوگل سرچ کنسول، یا همان وبمستر تولز گوگل شدیم. در ادامه با تصویری همانند تصویر زیر مواجه خواهید شد. که می بایست دامین سایت خود را ثبت نمایید. و سپس بر روی گزینه “ADD PROPERTY” کلیک نمایید.
پس از ثبت دامین سایت خود، وارد مرحله تائید مالکیت سایت خواهید شد. این بخش که با نام Verify ownership شناخته می شود، برای شما چندین روش برای تائید اعتبار مشخص نموده است. این کار برای این است که گوگل مالکیت سایت توسط شما را تائید نماید. روش پیشنهادی خود گوگل، دانلود یک فایل html ساخته شده توسط خود گوگل و آپلود آن در ریشه هاست می باشد. پس از دانلود فایل مورد نظر و آپلود آن در هاست خود بر روی گزینه “VERIFY” کلیک کنید.
اگر مراحل ثبت و تائید مالکیت را به درستی انجام داده باشید پیامی مبنی بر موفقیت آمیز بودن این تایید همانند پیام زیر برای شما نشان داده خواهد شد.
در غیر اینصورت اگر هر مشکلی در هنگام تائید مالکیت رخ دهد، و یا گوگل نتواند این تائیدیه را تشخیص دهد پیام زیر را مشاهده خواهید نمود. در این صورت یا مشکل را برطرف نمائید و یا از روش های دیگر گوگل برای تائید مالکیت استفاده نمائید.
نکته مهم: شما باید دامین سایت خود را هم بصورت و هم بصورت http://www.example.com در پنل سرچ کنسول گوگل ثبت نمائید. همچنین اگر از ssl برای دامین خود استفاده می کنید می بایست با پروتکل https هم در این پنل ثبت نمایید. یعنی در حالت کلی با شرط استفاده از ssl چهار حالت زیر را در گوگل وبمستر تولز ثبت کنید.
- http://www.example.com
- http://example.com
- https://www.example.com
- https://example.com
تنظیمات Preferred domain در گوگل وبمستر تولز
ثبت سایت در گوگل در هر چهار حالت بالا نکته ای است بسیار مهم! پس از ثبت سایت در حالات مختلف، می بایست دامین اصلی را برای گوگل مشخص نماییم. در نسخه جدید گوگل سرچ کنسول امکان انتخاب دامین اصلی وجود ندارد. برای انتخاب دامین اصلی می بایست ابتدا وارد پنل نسخه قدیمی تر این ابزار شویم. برای اینکار از پنل سمت چپ گزینه “Go to the old version” را انتخاب می کنیم تا به نسخه قدیمی این ابزار وارد شود.
پس از ورود به نسخه قدیمی، به قسمت تنظیمات گوگل وبمستر تولز می رویم. این بخش در سمت راست صفحه نمایش شما وجود دارد که با علامت یک چرخ دنده قابل مشاهده است. پس از کلیک بر روی این تنظیمات از منوی باز شده “Site Settings” را انتخاب می کنیم.
در این مرحله می بایست حالت دامینی که سایت با آن اجرا می شود را انتخاب نمود. توجه داشته باشید که دقیقا همان حالتی سایت شما در وردپرس بالا می آید را انتخاب کنید. اگر تنظیمات وردپرس شما بر روی دامین با حالت www تنظیم شده و سایت شما با www بالا می آید گزینه “Display URLs as www.example.com” و اگر حالت www فعال نباشد گزینه “Display URLs as example.com” را انتخاب نمایید. اگر این قسمت به درستی تنظیم نشود می تواند سبب شود که ۴ نسخه از سایت شما ایجاد شود! در این حالت از هر محتوای شما ۳ محتوای یکسان دیگر تولید می شود که همگی کپی هستند و این به ضرر سئو سایت شماست!
نکته مهم: هرگز گزینه اول را انتخاب نکنید! چون گوگل ممکن است URL ها با www و بدون www را به عنوان دامنه های جداگانه شناسایی کند.
تنظیم International Targeting در گوگل وبمستر تولز
تعیین نوع منطقه مورد نظر شما در نتایج جستجو از نظر سئو بسیار اهمیت دارد. اگر از دامنه های ir. استفاده می کنید، خود گوگل منطقه مورد نظر شما تشخیص خواهد داد. اما اگر از دامنه هایی مانند com، net، org و یا … استفاده می نید نیاز است که کشور مورد نظر خود را به در گوگل ثبت نمایید. برای این کار، می بایست وارد پنل قدیمی گوگل وبمستر تولز وارد شد و از طریق منو سمت راست ابتدا گزینه “Search Traffic” و سپس پس از باز شدن زیر منو، گزینه “International Targeting” را انتخاب می کنیم. حال در تنظیمات پیش رو بر روی تب “Country” کلیک کرده و سپس “Target users in” را بر روی کشور هدف قرار می دهیم. که در اینجا بر روی ایران قرار گرفته است. در نهایت بر روی “Save” کلیک می کنیم تا تنظیمات ذخیره شود.
اتصال گوگل آنالیتیکس به گوگل وبمستر تولز
شما می توانید برخی از اطلاعات و آمار را با ارتباط دادن این دو ابزار مهم براحتی برای خود تجزیه و تحلیل کنید. برای این کار کافیست حساب گوگل آنالیتیکس را به حساب گوگل وبمستر تولز لینک کنید. ابتدا حساب گوگل آنالیتیکس خود را باز کنید. در پایین منو سمت چپ بر روی “Admin” کلیک کنید.
پس از کلیک، گزینه “Property Settings” انتخاب نمائید.
حال به دنبال عبارت “Adjust Search Console” بگردید و کلیک کنید و سپس وب سایت مد نظر خود را انتخاب نمائید. بدین ترتیب حساب گوگل آنالیتیکس با گوگل سرچ کنسول لینک شدند.
ثبت سایت مپ در گوگل سرچ کنسول
مرحله بعدی اضافه کردن نقشه سایت یا همان سایت مپ می باشد. برای این کار پس از ساخت فایل سایت مپ با پسوند xml. ، از منوی سمت چپ بر روی “sitemap” کلیک کنید.
سپس نام فایل سایت مپ خود را مطابق عکس زیر در پنل سرچ کنسول گوگل وارد نمایید. در نهایت گزینه “” را کلیک کنید. به راحتی سایت مپ شما به پنل سرچ کنسول گوگل اضافه شد.