امروز در مرجع آموزش وردپرس، به ادامه آموزش ها در دوره آموزش وردپرس می پردازیم. در این مقاله در مورد آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل cPanel صحبت کنیم. پیش از شروع آموزش، به سوالاتی چون نصب نسخه فارسی، نصب روی هاست رایگان و نحوه و طریقه نصب WordPress روی هاست می پردازیم. در جلسه قبل نیز در مورد مقدمات نصب WordPress صحبت کردیم. به سوالاتی چون هاست چیست؟ دامنه چیست؟ لوکال هاست چیست؟ و… با زبانی ساده پاسخ داده ایم. برای شروع کار خلاصه مراحل نصب را بیان می کنیم. سپس به آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل cPanel به صورت کامل و آموزش نصب گام به گام وردپرس می پردازیم. برای شروع کمربندها را محکم ببندید! و با ما در وردپرس باران همراه باشید.
فهرست
نصب وردپرس روی هاست
بدیهی است برای آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل یا دایرکت ادمین باید ابتدا هاست تهیه نمایید. فارغ از اینکه هاست را از کجا تهیه می کنید باید توجه داشته باشید که سیستم پنل مدیریت هاست شما چیست. دو تا از عمومی ترین پنل های مدیریت هاست، هاست سی پنل و دیگری دایرکت ادمین می باشند. بررسی و مقایسه امکانات و تفاوت های پنل مدیریتی سی پنل و دایرکت ادمین در موضوع بحث این مقاله نمی گنجد. شاید شما که این مقاله را مطالعه می کنید یک هاست سی پنل یا دایرکت ادمین تهیه کرده باشید. یا به زودی قصد تهیه هاست داشته باشید. طبیعتا برای خرید هاست باید به شرکت های ارائه دهنده هاست مراجعه نمایید.
طریقه نصب وردپرس روی هاست
طریقه نصب وردپرس روی هاست با توجه به سیستم عامل هاستینگ می تواند متفاوت باشد. هاست های سی پنل و دایرکت ادمین از محبوبیت بالایی برخوردار می باشند. می توان گفت بیش از 95 درصد سیستم عامل های هاست جهان را همین دو سیستم عامل لینوکسی تشکیل می دهند. لذا آموزش نصب WordPress روی هاست سی پنل و دایرکت ادمین به تفکیک و مفصل در وردپرس باران آموزش داده می شود. در این مقاله طریقه نصب وردپرس روی هاست سی پنل مورد بررسی قرار می گیرد. در مقاله بعدی طریقه نصب روی هاست دایرکت ادمین آموزش داده می شود. بنابراین دو مقاله برای آموزش نصب روی هاست در وردپرس باران تنظیم شده است:
- آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل (همین مقاله)
- نصب روی هاست دایرکت ادمین
آموزش نصب وردپرس فارسی
برخی کاربران از ما در مورد آموزش نصب وردپرس فارسی سوال می کنند. نسخه فارسی یا انگلیسی هیچ تفاوتی در مراحل نصب ندارند. پیش تر در مقاله ای جداگانه به طور کامل در مورد دانلود وردپرس فارسی یا انگلیسی صحبت کردیم. تفاوت های بین این دو نسخه را بیان نمودیم. در صورتی که از ابتدای دوره آموزش کامل وردپرس با ما همراه بوده باشید که تفاوت این دو نسخه را می دانید. اما آن دسته از عزیزانی که در دوره آموزش وردپرس مرجع آموزش وردپرس شرکت نکرده اند پیشنهاد می کنیم از این دوره استفاده نمایید. در این دوره رایگان آموزش وردپرس سعی شده است تا از صفر تا صد وردپرس به صورت گام به گام آموزش داده شود. در مورد تفاوت نصب نسخه فارسی یا انگلیسی نیز می توانید به لینک دانلود وردپرس فارسی یا انگلیسی مراجعه نمایید.
در آموزش نصب روی هاست سی پنل در این مقاله از وردپرس فارسی استفاده می کنیم. مراحل نصب WordPress انگلیسی نیز کاملا مشابه می باشد.
آموزش نصب وردپرس روی هاست رایگان
برخی از افراد دنبال راه اندازی و نصب روی هاست رایگان می باشند. در اینجا اعلام می کنیم! که نحوه نصب وردپرس روی هاست رایگان یا غیر رایگان تفاوتی ندارد. تنها تفاوت در این نوع هاست همین رایگان بودن است که تفاوتی در روش نصب ایجاد نمی کند. لذا کلیه آموزش های ارائه شده توسط وردپرس باران برای نحوه نصب WordPress روی هاست سی پنل رایگان و غیر رایگان کاربرد خواهند داشت. باید این نکته را هم اشاره کنیم که هاست های رایگان توسط برخی شرکت های خارجی و ایرانی صرفا برای تبلیغات ارائه می شوند. لذا استفاده از هاست رایگان برای ساخت یک سایت، به دلیل منابع محدود و قطعی های بسیار به هیچ وجه توصیه نمی شود.
هاست رایگان را از کجا تهیه کنیم؟
سایت های ایرانی و خارجی ارائه دهنده خدمات هاست متعددی در دنیا وجود دارند. اکثر سرویس های هاستینگ ایرانی نیز نماینده ارائه سرویس های خارجی می باشند. خارجی یا ایرانی تفاوتی ندارد. برای تهیه هاست رایگان جهت آموزش و تمرین می توانید به گوگل عزیز مراجعه نمایید! با جستجوی عباراتی مثل “هاست رایگان” ، “هاست رایگان سی پنل” ، “Free cPanel Host” ، “Free Web Hosting” و… می توانید لیستی از سایت های ارائه دهنده هاست رایگان را پیدا کنید. برای شروع می توانید یکی از همین هاست های رایگان تهیه و نصب وردپرس روی هاست و کار کردن با آن را مسلط شوید. سپس اقدام به خرید هاست نمایید. البته راه بهتری هم وجود دارد. برای آموزش روش بهتر به آموزش نصب روی لوکال هاست مراجعه نمایید.
مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل
آموزش مراحل نصب وردپرس روی هاست سی پنل شاید برای کاربران مبتدی بسیار پیچیده و عجیب باشد! اما در وردپرس باران قبل از شروع آموزش یک چشم انداز برای مراحل نصب WordPress معرفی می کنیم. با این روش و مشخص بودن مسیر راه، خواهید دید که نصب WordPress چقدر ساده و لذت بخش است. مراحل اصلی طریقه نصب در هاست عبارتند از:
- دانلود وردپرس فارسی یا انگلیسی
- آموزش آپلود وردپرس روی هاست سی پنل
- استخراج فایل های فشرده پکیج وردپرس
- ساخت دیتابیس وردپرس در سی پنل
- اتصال وردپرس به دیتابیس
- نصب و راه اندازی WordPress
- ورود به پیشخوان وردپرس – پنل مدیریت وردپرس
آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل
خلاصه ای از مراحل نصب وردپرس روی هاست در مرحله قبل ارائه شد. در این قسمت طبق مراحل نصب ارائه شده برای وردپرس پیش می رویم. از دانلود وردپرس فارسی شروع می کنیم و نهایتا سایت را با وردپرس را راه اندازی می کنیم. آموزش نصب گام به گام وردپرس در ادامه آمده است.
1- دانلود وردپرس
برای نصب WordPress روی هاست سی پنل، پیش از هر چیز باید اقدام به دانلود وردپرس نماییم. پیشتر در مقاله ای آموزش دانلود وردپرس را ارائه نموده ایم.
پست دانلود وردپرس : دانلود وردپرس
2- آموزش آپلود وردپرس روی هاست سی پنل
در مرحله دوم آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل باید فایل وردپرس را روی هاست آپلود نمایید. برای این منظور وارد پنل مدیریت هاست سی پنل خود شوید. با انتخاب گزینه File Manager به بخش مدیریت فایل های هاست خود وارد شوید.
سپس وارد فولدر public_html یا www شوید. روی گزینه upload در منوی بالای File Manager کلیک نمایید. حال فایل فشرده وردپرس که پیشتر دانلود نمودید را انتخاب و منتظر باشید تا آپلود تکمیل گردد.
3- استخراج فایل های فشرده پکیج وردپرس
در ادامه آموزش نصب WordPress روی هاست سی پنل باید فایل فشرده پکیج دانلودی وردپرس را استخراج می کنیم. برای این منظور روی فایل فشرده وردپرس در File Manager سی پنل کلیک راست می کنیم. سپس گزینه Extract را انتخاب می کنیم. به طور پیش فرض پکیج وردپرس در یک فولدر به نام wordpress قرار دارد. برای اینکه سایت ساخته شده با وردپرس در آدرس اصلی نمایش داده شود کلیه فایل های موجود در این فولدر را از آن خارج می کنیم. بنابراین تمام فایل های موجود در فولدر وردپرس را روی مسیر ریشه اصلی هاست خواهیم داشت.
4- ساخت دیتابیس وردپرس در سی پنل
برای ساخت دیتابیس وردپرس از سی پنل ابتدا وارد پنل مدیریت سی پنل شوید. سپس روی MySQL® Databases کلیک نمایید تا وارد بخش مدیریت دیتابیس شوید.
در بخش Create New Database یک نام برای دیتابیس خود قرار داده و روی Create Database کلیک نمایید. با نمایش پیغام سبز رنگ دیتابیس ساخته می شود. نام کاربری انتخاب شده در آموزش وردپرس برابر wpbaran می باشد.
حال به صفحه مدیریت دیتابیس بازگزدید و این بار کمی پایین تر به بخش MySQL Users بروید. در بخش Add New User یک نام کاربری باید ایجاد کنید. یک نام کاربری و رمز وارد نمایید. سپس روی Create User کلیک کنید. پیغام نمایشی سبز رنگ ساخته شدن نام کاربری را تایید می کند. نام کاربری که ما در آموزش وردپرس استفاده کردیم برابر USERNAME می باشد.
اضافه کردن نام کاربری به دیتابیس در هاست سی پنل
در پایان باید نام کاربری را به دیتابیس معرفی اضافه کنید. برای این منظور مجددا به صفحه مدیریت دیتابیس در پنل مدیریت سی پنل مراجعه کنید و به بخش Add User to Database بروید. با انتخاب نام دیتابیس و نام کاربری ساخته شده در مراحل قبل و کلیک بر روی گزینه Add نام کاربری را به دیتابیس اضافه کنید. بنابر این ما wpbaran و USERNAME را انتخاب می کنیم.
برای تعیین دسترسی های نام کاربری به دیتابیس نیز در صفحه باز شده همه گزینه ها را مشابه تصویر زیر انتخاب و تایید نمایید.
اگر همه مراحل آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل را تا اینجا درست انجام داده باشید. در بخش مدیریت دیتابیس باید چنین چیزی داشته باشید. این بخش نمایانگر دیتابیس های دارای نام کاربری می باشد.
5- اتصال وردپرس به دیتابیس در سی پنل
برای اتصال وردپرس به دیتابیس در هاست سی پنل ابتدا آدرس زیر را در مرورگر خود باز کنید:
your-site.com/wp-admin/setup-config.php
توجه داشته باشید بجای عبارات your-site.com باید نام دامنه خود را وارد نمایید.
از اینجا به بعد تمام مراحل مشابه نصب وردپرس روی لوکال هاست می باشد. لذا در صورتی که آموزش نصب لوکال هاست را مطالعه کرده باشید می توانید ادامه مراحل نصب WordPress روی هاست سی پنل را خودتان پیش بروید. اما برای دوستانی که اولین بار است وردپرس نصب می کنند می توانید ادامه آموزش را دنبال نمایید.
ادامه نصب
پس از ورود به لینک بالا صفحه زیر را البته با آدرس سایت خود مشاهده می کنید:
آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل را ادامه می دهیم. روی بزن بریم! کلیک کنید تا وارد صفحه زیر شوید. عنوان دیتابیس را مقابل نام پایگاه داده قرار دهید. ما در مرحله قبل نام دیتابیس را wpbaran انتخاب کرده بودیم. بنابراین نام را وارد می کنیم. برای نام کاربری نیز با توجه به مقادیری که در مراحل قبل انتخاب کردیم مقدار USERNAME و رمز انتخابی را وارد می کنیم. میزبان پایگاه داده را بدون تغییر و برابر localhost می گذاریم و پیشوند جدول را به دلخواه و ترجیحا یک مقدار کوچک مثلا wb_ قرار دهید. حال روی فرستادن کلیک نمایید.
(توجه داشته باشید چون دو آموزش نصب روی هاست سی پنل و لوکال هاست در وردپرس باران موجود است از تصاویر تکراری در این دو آموزش استفاده شده است و مقادیر وارد شده در تصویر باید با مقادیر توضیح داده شده در بالا پر شوند)
در صورتی که تمام مراحل را به درستی انجام داده باشید به صفحه راه اندازی وردپرس هدایت می شوید. (تصویر بعدی)
6- نصب وردپرس و راه اندازی آن
تا اینجای آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل، اتصال وردپرس به دیتابیس تکمیل شده است. برای راه اندازی سایت وردپرسی روی دکمه راه اندازی نصب کلیک کنید تا به صفحه زیر هدایت شوید:
در اینجا با پیغام معروف نصب 5 دقیقه ای وردپرس مواجه می شوید.
به فرآیند معروفِ پنج دقیقهایِ راهاندازی وردپرس خوش آمدید! اطلاعات زیر را تکمیل کنید تا در مسیر استفاده از گستردهترین و پرتوانترین نرمافزار نشر الکترونیک جهان قرار بگیرید.
خوب، در این مرحله از آموزش نصب WordPress روی هاست سی پنل اطلاعات سایت و ورود به پنل مدیریت را باید تنظیم نمایید. در کادر مربوط به نام سایت، یک نام برای سایت خود انتخاب نمایید. برای پنل مدیریت سایت یک نام کاربری و رمز تعیین کنید و در پایان آدرس ایمیل خود را به عنوان مدیر سایت وارد نمایید. توجه داشته باشید که تمام این اطلاعات را بعدا نیز می توانید تغییر دهید. پس از تکمیل فرم روی راه اندازی وردپرس کلیک نمایید. صفحه زیر را مشاهده می کنید:
اکنون روی ورود کلیک نمایید تا به صفحه ورود وردپرس هدایت شوید.
7- ورود به پیشخوان وردپرس – پنل مدیریت وردپرس
خان هفتم از آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل ! در این صفحه می توانید با وارد کردن نام کاربری و رمزی که در مرحله قبل وارد کرده بودید وارد پنل مدیریت وردپرس شوید. لذا نام کاربری و رمز را وارد کرده و روی ورود کلیک نمایید. وارد پنل مدیریت وردپرس یا به اصطلاح پیشخوان وردپرس می شوید.
از این پس می توانید برای ورود به پنل مدیریت وردپرس یا همان پیشخوان وردپرس از آدرس زیر استفاده نمایید:
your-site.com/wp-admin/
تبریک می گوییم. آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل تمام شده است. شما می توانید از آدرس اصلی سایت خود در مرورگر، سایت وردپرسی خود را مشاهده نمایید. همچنین از پیشخوان وردپرس سایت خود را مدیریت نمایید.
پیشنهاد وردپرس باران:
لیست سایر آموزش های دوره آموزش گام به گام وردپرس: دوره آموزش کامل وردپرس
- جلسه 01: وردپرس چیست؟ کاربرد WordPress چیست؟ (مدیریت محتوای وردپرس)
- جلسه 02: دانلود وردپرس فارسی آخرین نسخه + دانلود WordPress انگلیسی (آخرین ورژن)
- جلسه 03: پیش نیاز های وردپرس (بررسی سریع پیش نیازهای نصب وردپرس)
- جلسه 04: آموزش نصب وردپرس روی هاست سی پنل (گام به گام)
- جلسه 05: نصب وردپرس روی دایرکت ادمین (آموزش تصویری هاست DirectAdmin)
- جلسه 06: نصب وردپرس روی لوکال هاست Wamp و XAMPP (آموزش تصویری جامع)
- جلسه 07: پیشخوان وردپرس و آموزش پنل مدیریت وردپرس
- جلسه 08: آموزش منوی پیشخوان در پنل مدیریت وردپرس
- جلسه 09: چگونه در وردپرس مطلب بگذاریم؟ – آموزش نوشته در وردپرس
- جلسه 10: آموزش دسته بندی مطالب در وردپرس (دسته ها و برچسب ها در وردپرس)
18 دیدگاه. دیدگاهی بگذارید
سلام
میگم که ما یک هاست رایکان هم ایجاد کردیم ولیfile manager نیست وfile manager online هست . بعدش هم روش که کلیک می کنی میبینی که فقط فولدر htdoc هستش.
سلام دوست من. استفاده از هاست رایگان به هیچ وجه توصیه نمی شود. پیشنهاد می شود برای نصب وردپرس یک هاست سی پنل تهیه کنید. همچنین اگر برای آموزش و تمرین نمی خواهید هزینه کنید، از آموزش نصب وردپرس روی لوکال هاست استفاده کنید. با آرزوی موفقیت برای شما
سلام
من تمام مراحل آموزش نصب وردپرس را طبق نمونه انجام دادم ولی مرحلهای که باید وارد your-site.com/wp-admin/setup-config.php شد، وقتی ادرس دامنه خود را میگذارم فایل ارور ظاهر میشود. علت چیست؟
باتشکر
سلام دوست من. لطفا متن خطای دریافتی را بفرمایید تا بهتر بتوانیم شما را راهنمایی کنیم.
خطای 405 و عدم وجود سایت
سلام دوست من. خطای دریافتی دو دلیل می تواند داشته باشد. دلیل اول می تواند اشتباه در اجرای مراحل آموزش باشد که شامل بیرون آوردن فایل های وردپرس از فولدر wordpress و قرار دادن آن ها در ریشه اصلی هاست می شود. دلیل دوم می تواند سطح دسترسی فایل های روی هاست باشد که در برخی هاست ها بوجود می آید. سطح دسترسی فایل ها یا permission برای فولدر ها باید روی 755 و برای فایل ها روی 644 باشد. برای تغییر سطح دسترسی می توانید با کلیک راست بر روی فایل ها و فولدرهای موجود در هاست و انتخاب گزینه permission اقدام کنید. با آرزوی موفقیت برای شما
سلام ودرود خدمت شما.من دو تا موردی که گفتین رو برسی کردم ولی همچنان مراحل نصبی ورد پرس برام بالا نمیاد این پیغام میاد.
This site can’t be reached *’s server IP address could not be found.
Try running Windows Network Diagnostics.
DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN
سلام آقای هادیان
در صورتی که هاست و دامنه را هم اکنون خریداری کرده اید و تنظیمات اتصال انجام شده است باید منتظر باشید تا دامنه و هاست متصل شوند. این مورد ممکن است از چند ساعت تا چند روز زمان ببرد. سپس می توانید برای نصب وردپرس روی هاست اقدام کنید.
با سپاس
ریشه اصلی منظور از چیست؟
سلام بر شما
فایل های وردپرس باید داخل public_html قرار بگیرند.
یعنی فولدرهای wp-content و wp-admin و تعداد دیگری فایل و… که فایل های وردپرس هستند داخل public_html باید باشند به طوری که وقتی وارد public_html شدید تمام این فولدرها و فایل ها را مشاهده کنید.
با تشکر
سلام من اصلا فیلم آموزشی نمی بینم اینجا
سلام دوست من
فیلم های آموزش وردپرس در دست بروزرسانی هستند و بزودی به سایت اضافه می شوند. تا آماده شدن ویدئو ها می توانید از آموزش های تصویری ارائه شده استفاده بفرمایید.
برای اطلاع از آخرین بروزرسانی ها نیز می توانید ایمیل خود را در فرم اطلاع رسانی دوره آموزش وردپرس ثبت کنید.
با آرزوی موفقیت برای شما
سوال: نصب وردپرس روی هاست رایگان هم به همین روش است یا متفاوت است؟
و سوال دوم: وقتی هاست رایگان موجود است چرا باید هاست بخریم؟
ممنون از آموزش وردپرس رایگان
سلام خانم تقی زاده
تفاوتی در مراحل نصب وجود ندارد ولی با توجه به کیفیت پایین هاست های رایگان و حتی هاست های ارزان قیمت به هیچ وجه توصیه نمی شود از چنین هاست هایی استفاده کنید.
فهرستی از بهترین هاست های مناسب راه اندازی سایت با وردپرس در لینک خرید بهترین هاست وردپرس معرفی شده اند.
با سپاس
سلام برای نصب ورد پرس چطور باید وارد پنل مدیریت سی پنل خودم بشم؟
سلام آقای ربانی
از پشتیبانی شرکتی که هاست تهیه کرده اید می توانید اطلاعات ورود به سی پنل را دریافت کنید. این موارد شامل لینک پنل، نام کاربری و رمز عبور می شود. همچنین در هنگام خرید هاست نیز یک احتمالا یک ایمیل دریافت کرده اید که این اطلاعات در آن موجود است.
با سپاس
سلام. تمام مراحل نصب ورد پرس رو به دقت رفتم، فقط در قسمت ورورد به سایت اسم دامنه خودم رو می نویسم و میخوام مرحله ورود به ورود پرس رو انجام بدم سایترو بالا نمیاره و خطای 404 نشون میده
سلام آقای شکوفه سیرت
اگر با خطای 404 مواجه می شوید احتمالا یا فایل ها در مسیر درست قرار نمی دهید و یا مسیری که در مرورگر وارد می کنید با املای صحیح درج نمی کنید.
مجددا با دقت کامل چک لیست مراحل نصب را مرور کنید تا بتوانید مشکل را شناسایی کنید.
در صورت هر مشکلی حتما سوال بفرمایید.
با سپاس